Struyf Marleen


Persoonlijke informatie
Marleen Struyf
Zwaneweg 26
28970 Schilde

Gehuwd met Wouter Bernaerts

2 zonen en 1 dochter

 

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
marleen.struyf@yahoo.com
+32 (0)3 385 83 77
Partijgegevens
Bestuurslid
Maatschappelijk assistent
OCMW raadslid
Ondervoorzitter
Afdelingsbestuur
Kinderopvang
Gezin
OCMW - welzijn
Senioren
Vrouw & Maatschappij
Waar sta ik voor?

Als vrijwilliger bij CM-Ziekenzorgvakanties draag ik graag mijn steentje bij om mensen met een beperking te laten genieten van een leuke en ontpannende  vakantie. Ik pleit voor meer waardering voor het vrijwilligerswerk en voor mensen die zich belangeloos willen inzetten voor een warme en zorgzame samenleving.

Omwille van mijn gezin en mijn job heb ik in het verleden mijn potentiële politieke ambities bewust naar de achtergrond verschoven. Politiek doe je namelijk niet zomaar even tussendoor, maar vraagt een groot engagement. Mijn kinderen zijn nu wat ouder en er komt wat tijd vrij. Het gemeentelijk niveau is volgens mij best geplaatst om een aantal concrete maatregelen die de burger nauw aan het hart liggen, te verwezenlijken.  Ikzelf ben hier al jarenlang getuige van door mijn werk als sociaal assistente bij een OCMW en mijn medewerking daar aan de opmaak van het lokaal sociaal beleidsplan.

Sociale betrokkenheid is een rode draad doorheen mijn leven: zowel op professioneel vlak, als in mijn vrije tijd. Het is iets dat mij steeds gedreven heeft en mij zal blijven motiveren. Het organiseren van straat- en buurtfeesten, vrijwillige inzet bij CM-ziekenzorg (Blijven reizen), mijn engagement binnen een aantal sociale organisaties zoals ACV en ACW, mijn deelname aan het Schildense verenigingsleven, mijn engagement binnen de scouts in mijn jeugdjaren en nu bij de scouts van Schilde waar mijn kinderen in leiding staan:  op deze manier voel ik mij betrokken en wil ik mijn steentje bijdragen aan onze gemeenschap.

Op politiek vlak heb ik de laatste jaren gezien hoe Schilde evolueerde: het toenemende individualisme, welzijn voor de happy few, de manier waarop met de open ruimte wordt omgesprongen, het woonbeleid,… het stemt elke geëngageerde Schildenaar tot nadenken. Deze evolutie in de politiek van onze gemeente staat haaks op mijn normen en waarden. De stap naar een echt politiek engagement was dus een logisch gevolg. 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 zet ik dus in op elke inwoner van Schilde: jong en oud, gezond of hulpbehoevend: iedereen verdient een kans !